Menu

Jaarverslag 2020

Menu

Jaarverslag 2020

Menu

Fondsen op Naam
Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. heeft twee fondsen op naam: het ‘Fonds op Naam van Ary van West’ en het ‘Weeshuisfonds Vlaardingen’. Beide fondsen zijn ontstaan doordat organisaties hun vermogen hebben ondergebracht bij het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.. Deze vermogens worden apart geadministreerd als Fonds op Naam en jaarlijks opgehoogd met een afgesproken percentage. Dit bedrag kan vervolgens worden uitgegeven aan doelstellingen die bij de overdracht zijn vastgesteld. Het gaat hierbij om doelstellingen die binnen de brede doelstelling van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. passen.

Ouderdom openstaande toekenningen
Ook in 2020 is consequent nagegaan of stichtingen en verenigingen die een aanvraag indienen, oude projecten al hadden afgerekend. Donatiebrieven zijn in beginsel maar twee jaar geldig. Alle stichtingen en verenigingen die hun donatie na twee jaar niet hebben opgevraagd worden aangeschreven. Soms blijkt dan dat een project niet door gaat. Ook blijkt regelmatig bij het afrekenen van projecten dat aanvragers niet de complete donatie gebruiken. Daarnaast gingen in dit jaar helaas veel projecten niet door vanwege de coronapandemie. Als gevolg hiervan was er in 2020 een vrijval van projecten van € 640.659,--. Daarentegen is er extra steun gekomen voor corona-gerelateerde projecten. Klik hier om daar meer over te lezen.


Toelichting foto's

Foto's van boven naar beneden, van links naar rechts: Een tweede editie van het Vlaardingse Stadsstrand met een groot en gezellig terras aan de Nieuwe Maas opende op 27 juni 2020. | Met het project 'Troubadours van Oost, maakte Stichting Fu Den Sani het muzikale talent dat achter veel voordeuren in Schiedam-Oost schuilgaat zichtbaar. | Met 'Windkracht 95' wil cultureel centrum De Windwijzer in Vlaardingen kunderen uit de bovenbouw die het thuis niet breed hebben, hun eigen potentie en kracht laten ontdekken. | Tijdens de Vlaardingen Schoon Challenge maken vrijwilligers in één dag de hele stad schoon.